بازگشت داوطلبانه (بازگشت با تسهیلات کمیساریا) – بازگشت کنندگان افغانستانی

قبل از اقدام به بازگشت به افغانستان باید تا حد امکان از منابع موثق مانند اداره اتباع و کمیساریا در مورد اوضاع امنیتی مقصد نهاییتان و نحوه رسیدن به آنجا اطلاعات کسب نمایید. تا زمانی که از بازگشت بی خطر و به شیوه ایی پایدار اطمینان حاصل نکرده اید از باطل کردن کارت آمایش/هویت خود و اقدام به سفر خودداری نمایید.

پیرو توصیه نامه عدم بازگشت به افغانستان کمیساریا که در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ صادر شده است؛ کمیساریا در این مورد محتاط بوده و در مورد وضعیت مقصد نهایی و مسیرهای رسیدن به آن، به ارائه مشاوره بصورت موردی به بازگشت کنندگان احتمالی به خصوص به کسانی که آسیب پذیرترهستند ادامه میدهد.

کمیساریا و دولت ایران به کسانی که قصد بازگشت به کشور مبدا خود را دارند زمانی که این سفر در امنیت و با حفظ کرامت انجام شود کمک می‌کنند.

اگر از دارندگان کارت آمایش یا هویت هستید و می‌خواهید به کشور مبدا خود بازگردید، به شما توصیه می‌کنیم در رابطه با امنیت و نکات مهمی مانند دسترسی به اشتغال و فراهم بودن خدمات اولیه در مقصد نهایی خود، قبل از سفر اطلاعات کسب نمایید.

توصیه نامه عدم بازگشت
نقطه نظرات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در رابطه با بازگشت به افغانستان

کمیساریا توصیه نامه‌­ای مبنی بر عدم بازگشت برای کشورها صادر کرده است. این توصیه نامه بعد از وقایع مرداد ۱۴۰۰ در افغانستان منتشر شد و در بهمن ۱۴۰۱ به روزرساني شد و از کشورها می خواهد تا بازگشت اجباری اتباع افغانستان را به افغانستان به حالت تعلیق در آورند.

کمیساریا این نقطه نظر خود را که کسانی که تمایلی به بازگشت به افغانستان ندارند نباید به اجبار به افغانستان بازگشت داده شوند را به روشنی بیان کرده است. در عین حال کمیساریا به تصمیم هر شخص تبعه افغانستانی برای بازگشت به خانه احترام گذاشته و از آنها حمایت لازم را در صورتی که معیارهای خاصی رعایت شوند به عمل می آورد.

کمیساریا براساس معیارهای زیر بازگشت به افغانستان را تسهیل می کند:

  • در صورتی که تصمیم به بازگشت، داوطلبانه و با اطلاع کافی باشد.
  • در منطقه مورد نظر برای بازگشت مشکلات حمایتی قابل توجه و خاصی وجود نداشته باشد.
  • از حفظ کرامت افراد در هنگام بازگشت و ادغام مجدد اطمینان حاصل گردد.
  • رفتارها یا اقدامات سودجویانه در روند بازگشت صورت نگیرد.
  • اصول حفظ وحدت خانواده و مصالح عالی کودک رعایت شوند.

موارد دارای مخاطرات مضاعف

برخی از افغانستانی ها ممکن است پس از بازگشت در معرض خطرات بیشتری قرار گیرند. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده فکر می‌کنید مشخصاتی دارید که می‌تواند شما یا خانواده‌تان را در معرض خطرات بیشتری قرار دهد، لطفاً اطمینان حاصل نمایید که بازگشت خود را با دقت بررسی می‌کنید.

در حال حاضر، بسیاری از زنان افغانستانی از نظر دسترسی به مشاغل، دسترسی به تحصیل و آزادی رفت و آمد در افغانستان با محدودیت های مختلفی روبرو هستند. دبیرستان های دخترانه همچنان تعطیل می­باشند و مقامات فعلی زنان را از ورود به دانشگاه منع کرده اند. اگرچه مقامات اعلام کردند که این ممنوعیت موقتی است، اما تاریخی برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها مشخص نشده است. علاوه بر این، مقامات فعلی محدودیت‌هایی را در جابجایی افراد اعمال می‌کنند که زنان را ملزم می‌کند با یک همراه مرد (محرم) سفر کنند، به‌ویژه زمانی که به استان یا کشور دیگری سفر می‌کنند.

شما و خانواده تان نباید به دلیل هرگونه فشار یا به سبب اینکه به هر دلیلی مجبور به ترک مکان فعلی زندگی خود شده اید احساس اجبار به بازگشت به افغانستان کنید.

اگر شما تصمیم خود را مبنی بر بازگشت بیان نمایید ولی پس از آن تصمیم بگیرید که این موضوع در راستای مصالح عالی شما و خانواده شما نیست، می توانید نظر خود را تغییر دهید. ولی لطفا مطمئن شوید که این تغییر در تصمیم خود را پیش از لغو وضعیت آمایش (ابطال کارت آمایش) و صدور فرم بازگشت داوطلبانه اطلاع رسانی نمایید.

پس از لغو وضعیت آمایش، دیگر به وضعیت پناهندگی و هرگونه مزایای مرتبط در این کشور دسترسی نخواهید داشت.

بازگشت با تسهیلات کمیساریا بصورت داوطلبانه است

تصمیم شما مبنی بر بازگشت به افغانستان یا باقی ماندن در مکان فعلی کاملا داوطلبانه و بایستی بر مبنای تصمیم آگاهانه باشد. قبل از تصمیم گیری مبنی بر بازگشت به افغانستان شما و اعضای خانواده شما می­بایست از این موضوع که اطلاعات کاملی در مورد شرایط مقصد مورد نظرتان در افغانستان را دارید، اطمینان حاصل نمایید. این شرایط شامل امنیت/ایمنی و خدمات موجود از قبیل خدمات مربوط به سلامت، امکانات آموزشی، فرصت های اقتصادی و دیگر مواردی است که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا می خواهید به افغانستان بازگردید یا خیر، برای شما و خانواده شما مهم می باشند.

شما و خانواده تان نباید به دلیل هرگونه فشاری یا به سبب اینکه به هر دلیلی مجبور به ترک مکان فعلی زندگی خود شده اید احساس اجبار به بازگشت به افغانستان کنید.

اگر شما تصمیم خود را مبنی بر بازگشت بیان نمایید ولی پس از آن تصمیم بگیرید که این موضوع در راستای مصالح عالی شما و خانواده شما نیست، می توانید نظر خود را تغییر دهید. ولی لطفا مطمئن شوید که این تغییر در تصمیم خود را پیش از لغو وضعیت آمایش (ابطال کارت آمایش) و صدور فرم بازگشت داوطلبانه اطلاع رسانی نمایید..

چگونه از برنامه بازگشت داوطلبانه کمیساریا بهره مند شوم؟

شما و تمام اعضای خانواده‌تان -که به همراه شما- خواهان بازگشت به کشور مبدا و وطن خود هستید باید پیش از آنکه وضعیت پناهندگی خود را لغو کنید و کارت آمایش خود را باطل کنید و از دفتر استانی اداره اتباع برگه خروج دریافت کنید (از جایی که کارت آمایش خود را دریافت کردید)، با نزدیکترین دفتر کمیساریا به محل اقامتتان برای گرفتن مشاوره تماس بگیرید. برای سفر و عبور از مرز به برگه خروج صادره از دفتر استانی اداره اتباع نیاز دارید.

از شما خواسته خواهد شد تا فرم بازگشت داوطلبانه را پر نمایید. فرم بازگشت داوطلبانه سندی است که برای پناهندگانی که قصد بازگشت دارند ( بازگشت کنندگان) توسط کمیساریا صادر می‌شود و قصد بازگشت داوطلبانه آنها به افغانستان با تسهیل کمیساریا در آن تایید می­شود.

این نکته مهم است که به کمیساریا برای پر کردن فرم بازگشت داوطلبانه اطلاعات صحیح ارائه شود تا امکان دریافت کمک هزینه نقدی برای ادغام مجدد فردی از افغانستان برای شما فراهم شود. شما باید به کمیساریا اطلاع دهید که برای دریافت کمک هزینه نقدی به کدام مرکز توزیع کمک‌های نقدی در افغانستان مراجعه خواهید کرد. این فرم در افغانستان برای شما به عنوان سند بازگشت محسوب می­شود و اثبات می‌کند که شما در ایران پناهنده بوده اید.

برای دریافت فرم بازگشت داوطلبانه، شما به همراه تمام اعضای خانواده‌تان که می خواهید به کشور مبدا و وطن خود بازگردید باید با نزدیکترین دفتر کمیساریا به محل اقامتتان برای گرفتن مشاوره و تکمیل فرم بازگشت داوطلبانه مراجعه کنید. این روند در دفتر کمیساریا در دوغارون انجام نخواهد شد. دفتر کمیساریا در دوغارون فقط مدارک شما را بررسی خواهد کرد و به خروج شما و عبور از مرز کمک می کند.

چه کسانی واجد شرایط دریافت کمک نقدی کمیساریا برای بازگشت داوطلبانه هستند؟

همه ‌پناهندگان افغانستانی دارای کارت آمایش معتبر صادر شده از مقامات مربوطه در ایران واجد شرایط این کمک‌های نقدی بازگشت داوطلبانه کمیساریا هستند. افغانستانی‌هایی که کارت آمایش معتبر ندارند، فاقد شرایط لازم جهت دریافت کمک برای بازگشت داوطلبانه به کشور افغانستان از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می باشند. همینطور افغانستانی‌هایی که قبلاً از کمک‌های کمیساریا برای بازگشت به کشورشان در سال‌های گذشته استفاده کرده‌اند، نمی‌توانند بار دیگر این کمک نقدی را دریافت کنند.

به منظور دریافت کمک‌ها، ابتدا باید به مرکز بازگشت داوطلبانه و/یا کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تماس یگیرید تا وقت مشاوره و پرونده شما بررسی شود و فرم بازگشت داوطلبانه برای شما صادر شود. قویا توصیه می شود قبل از مراجعه حضوری به دفتر کمیساریا، برای گرفتن وقت ملاقات با کمیساریا تماس بگیرید.

روند بازگشت داوطلبانه کمیساریا در دوغارون تا ساعت ۱۳:۰۰ است. بنابراین، شما باید قبل از ظهر به دفتر کمیساریا در مرز دوغارون مراجعه کنید، تا اطمینان حاصل کنید که می توانید در همان روز از مرز عبور کنید.

توصیه های دیگر

قبل از بازگشت، پناهندگان افغانستانی باید اطمینان حاصل کنند که تمامی مدارکی که در افغانستان احتیاج دارند مانند مدارک ثبت نام مدرسه کودکان (ازجمله گواهی تحصیلی و کارنامه) بروز باشد و در ایران تایید و/ یا امضا شده باشد.

لطفاً توجه داشته باشید که دفتر کمیساریا در افغانستان هنگام بازگشت به افغانستانی‌هایی که دارای فرم بازگشت داوطلبانه نیستند، هیچ‌گونه کمکی ارانه نخواهد کرد. بنابراین، بازگشت‌کنندگان باید اطمینان حاصل کنند که فرم بازگشت داوطلبانه خود را قبل از ترک مرکز بازگشت داوطلبانه تهیه کرده باشند و این فرم نیز باید خوانا باشد. اگر فرم پرینت شده محو باشد یا قابل خواندن نباشد، قبل از خروج از مرکز باید نسخه دیگری را تهیه کنند

پناهندگان افغانستانی که قصد بازگشت به کشورشان را دارند چه نوع کمک‌هایی را دریافت خواهند کرد؟

کمک هزینه نقدی یک‌باره برای ادغام مجدد فردی

دفتر کمیساریا در افغانستان به هر پناهنده ثبت شده که دارای فرم بازگشت داوطلبانه معتبر است، تنها برای یک مرتبه کمک هزینه نقدی برای ادغام مجدد فردی به مبلغ 375 دلار (به منظور پوشش هزینه حمل و نقل، ورود مجدد، و نیازهای فوری پس از ورود) ارائه می­کند.

این کمک هزینه نقدی برای ادغام مجدد فردی در مراکز توزیع کمکهای نقدی در افغانستان واقع دراستانهای ننگرهار، قندهار، کابل و هرات ارائه می شود.

این کمک هزینه نقدی پس از گذشت یک روز از صدور فرم بازگشت داوطلبانه شما توسط دفاتر کمیساریا در ایران از مراکز توزیع کمکهای نقدی درافغانستان قابل دریافت است. یعنی اگر فرم بازگشت داوطلبانه را دریافت کردید، باید ترتیبی اتخاذ کنید که پس از گذشت یک روز از دریافت فرم بازگشت داوطلبانه صادر شده از کمیساریا در ایران، کمک هزینه نقدی را از مرکز مربوطه در افغانستان دریافت کنید.

اگر در روز پنج شنبه به کمیساریا دوغارون مراجعه کردید و در همان روز موفق به عبور از مرز شدید، باید در روز یکشنبه پس از آن به مراکز توزیع کمک‌های نقدی درافغانستان مراجعه کنید، زمانی که مراکز توزیع کمکهای نقدی درافغانستان باز اند. مراکز توزیع کمکهای نقدی درافغانستان در روزهای جمعه و شنبه تعطیل است.

کمک هزينه تکميلی یک‌باره برای ادغام مجدد

علاوه بر کمک هزینه نقدی یک‌باره برای ادغام مجدد فردی، خانواده­های پناهنده­ای که با فرم بازگشت داوطلبانهاز تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱ تحت برنامه بازگشت داوطلبانه کميساريا به افغانستان بازگشتند، کمک هزينه تکميلی یک‌باره برای ادغام مجدد دریافت خواهند کرد که پس از چهار ماه از زمان بازگشت به مناطقی که در افغانستان به آن بازگشته اند، ارائه خواهد شد. این کمک هزینه نقدی به دلیل بی ثباتی اقتصادی کنونی در افغانستان و برای حمایت از ادغام مجدد خانواده‌هایی که بازگشته‌اند در نظر گرفته شده است.

کمک نقدی تکميلی ادغام مجدد بر اساس اطلاعات موجود در فرم بازگشت داوطلبانه شما ارائه خواهد شد. این فرم نیز باید خوانا باشد. اگر فرم پرینت شده محو باشد یا قابل خواندن نباشد، قبل از خروج از مرکز باید نسخه دیگری را تهیه کنند. لطفاً مطمئن شوید که از آسیب رساندن/از دست دادن فرم بازگشت داوطلبانه خود جلوگیری کنید.  

اعطای کمک­های نقدی تکمیلی ادغام مجدد توسط کمیساریا و شرکای آن در افغانستان تسهیل خواهد شد. برای اطمینان از دریافت کمک هزینه تکمیلی، ضروری است که شماره تماس فعال خود را در اختیار کمیساریا /همکاران در افغانستان قرار دهید تا بتوان هنگام دریافت کمک هزینه، با شما تماس گرفته شود. اگر مشخصات تماس شما تغییر کرد (شماره تلفن یا آدرس)، باید فوراً به کمیساریا در افغانستان از طریق تماس با مراکز توزیع کمکهای نقدی در افغانستان اطلاع دهید. در مورد زمان، مکان و نحوه دریافت کمک هزینه، هنگام ورود به افغانستان در مراکز توزیع کمک­های نقدی به شما اطلاعات بیشتر داده خواهد داد.  

حداکثر مبلغی که به کل خانواده می تواند تحت عنوان کمک نقدی تکميلی ادغام مجدد تعلق گیرد، در مجموع ۷۰۰ دلار آمريکا خواهد بود. اگرتمام اعضای خانواده باهم بازنگردند، اولین عضو خانواده که وارد افغانستان می شود ۳۵۰ دلار دریافت خواهد کرد. اگر سايراعضای خانواده درتاريخ ديگری بازگردند، نيم ديگری از کمک هزينه (۳۵۰ دلار) را دريافت خواهند کرد. اگر دو يا چند نفر از اعضای خانواده  به همراه یکدیگر بازگردند، ۷۰۰ دلار دريافت خواهند کرد، صرف نظر از اينکه چه تعداد ديگری از اعضای خانواده تصميم به عدم بازگشت در آن زمان معين گرفته­اند. بازگشت کنندگان بعدی در آن خانواده کمک هزينه نقدی تکميلی دريافت نخواهند کرد، زيرا ۷۰۰ دلار قبلاً به اعضای خانواده داده شده است.

کمک هزینه نقدی تکمیلی ادغام مجدد فقط یک بار پرداخت می شود. با این حال، ممکن است از سایر خدمات ارائه شده توسط کميساريا و شرکای کمیساریا در مناطق الویت دار برای بازگشت و ادغام  درجوامع خود بهره مند شوید (جزئیات بیشتر در مورد مناطق الویت دار برای بازگشت و ادغام را از همکاران ما در دفتر کمیساریا درافغانستان جویا شوید).

افرادی که قبل از ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱ تحت برنامه بازگشت داوطلبانه کميساريا به افغانستان بازگشته اند، واجد شرایط دریافت کمک هزینه نقدی تکمیلی ادغام مجدد نیستند.

علاوه بر این، بازگشت کنندگان از مراقبت­های بهداشتی اولیه و اسکان شبانه در صورت نیاز در مراکز توزیع کمک­های نقدی بهره مند خواهند شد. همچنین میتوانند از سایر خدمات، مانند آموزش خطر مین، آگاهی از مواد مخدر، فضاهای مناسب برای کودک، مراقبت های بهداشتی اولیه، واکسیناسیون و غربالگری سوء تغذیه و غیره را دریافت کنند که توسط شرکای حاضر در مراکز توزیع کمک­های نقدی ارائه می شوند.

شماره تماس و خدمات موجود در افغانستان

اگر در مورد خدمات ارائه شده توسط کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان درافغانستان سؤال و/ یا شکایتی دارید، می توانید از طریق شماره­های تماس به کمیساریا در افغانستان تماس بگیرید.

اطلاعات تماس مراکز توزیع کمک­های نقدی در افغانستان:

مرکز ترانزیت / مرکز توزیع کمک­های نقدی در هرات: حدود ۵ کیلومتر از شهر هرات به سمت شمال، نزدیک زیارت خواجه عبدالله انصاری
ساعات کاری: روز های یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۸ صبح الی ۵ بعد از ظهر و روز های جمعه از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ ظهر.
تلفن: ۹۳۷۲۹۸۶۸۳۸۱+ (دراوقات کاری فعال است از ۸:۰۰ صبح الی ۴:۳۰ عصر)

مرکز توزیع کمکهای نقدی در کابل: شاهراه کابل – جلال آباد، نزدیک  تنگ غارو متصل به ایستگاه اتوبوس/بس های جلال آباد
ساعات کاری: روزهای یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۸:۰۰ صبح الی ۲:۰۰ بعد از ظهر.
تلفن: ۹۳۷۲۹۱۲۸۶۳۵+(دراوقات کاری فعال است از ۸:۰۰ صبح الی ۴:۳۰ عصر)

مرکز توزیع کمک های نقدی جمال مینه: – کندهار – شاهراه سپین بولدک – به امتداد 4 کیلومتراز کوتل شور اندام به سمت دوراهی کابل کندهار در طرف راست شاهراه
ساعات کاری: روز های یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۸:۰۰ صبح الی ۴:۰۰ عصر.
تلفن: ۹۳۷۰۸۰۸۱۸۰۲+ (دراوقات کاری فعال است از ۸:۰۰ صبح الی ۴:۳۰ عصر)

ثمرخیل/ مرکز توزیع کمک های نقدی جلال آباد: بزرگراه اصلی جلال آباد – تورخام، منطقه ثمرخیل نزدیک به کمپ بیجاشدگان داخلی تگاب، ولسوالی بیهسود، ولایت ننگرهار
ساعات کاری: روز های یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۸:۴۵ صبح الی ۱۵:۴۵ عصر
(تلفن: ۷۸۶۴۸۲۲۶۲ ۹۳+ (دراوقات کاری فعال است از ۸:۰۰ صبح الی ۴:۳۰ عصر

دفتر کمیساریا در کابل: کابل، جاده جلال آباد، ناحیه ۹ ، دفترهماهنگ کننده مقیم
محوطه یونوکا
ساعات کاری: روزهای یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۰۷:۴۵ صبح الی ۰۴:۱۵ عصر.
تلفن: ۹۳۷۹۱۹۹۰۲۲۵+  ، ۹۳۷۹۰۶۹۱۷۴۶+ , ۹۳۷۰۴۹۹۶۱۶۸+  (دراوقات کاری فعال است از یکشنبه الی پنجشنبه از ساعت ۸:۰۰ صبح الی ۴:۳۰ عصر)

ایمیل آدرس دفتر کمیساریا درافغانستان:  [email protected]  

مکان­ها و خدمات موجود

از بهمن سال ۱۴۰۱، ۷۵ منطقه در ۳۳ استان و ۵ شهر بزرگ (کابل، جلال آباد، قندهار، هرات و مزار شریف) در افغانستان به عنوان مناطق الویت دار برای بازگشت و ادغام تعیین شده­‌اند و تلاش­های قابل توجهی در جهت گسترش خدمات و حمایت در این نقاط انجام شده است. کمیساریا و شرکا به همه این مناطق دسترسی دارند.

اطلاعات در مورد مکان­های مدارس، مراکز بهداشتی، آب/بهداشت، و سایر خدمات مناطق الویت دار بازگشت و ادغام تعیین شده در وب سایت صفحات کمک رسانی کمیساریا افغانستان مراجعه کنید:
https://help.unhcr.org/afghanistan/support/

اگر مایلید در مورد خدمات موجود در منطقه بازگشت مورد نظر خود بیشتر بدانید، لطفاً قبل از بازگشت، از دفتر در کشور میزبان خود سؤال کنید و کارکنان تمام تلاش خود را برای ارائه اطلاعات دقیق به شما خواهند کرد.

شرایط اقتصادی فعلی در افغانستان از جمله امنیت/ایمنی در افغانستان متغیر است و از مکانی به مکان دیگر متفاوت است. علاوه بر این، گزارش های تهیه شده خشکسالی، قحطی شدید، افزایش ناامنی غذایی و فرصت­های شغلی محدود را گزارش می کند. لطفاً قبل از بازگشت مطمئن شوید که سایر منابع را برای اطلاعات به روز شده مربوط به امنیت بررسی کرده اید.

مین‌های زمینی

شما و خانواده تان می­توانید اطلاعاتی در مورد مین های زمینی/مواد انفجاری در مراکز توزیع کمک­های نقدی در افغانستان دریافت کنید.

مسکن، زمین، اموال و دارایی

اطلاعات مورد نیاز در مورد مسکن، زمین، اموال و دارایی را در مراکز توزیع کمک­های نقدی در افغانستان کسب خواهید کرد.

بازگشت داوطلبانه بصورت هوایی

کمیساریا ممکن است بازگشت داوطلبانه پناهندگانی که قصد بازگشت از راه هوایی را دارند و قادر به پرداخت هزینه بلیط و حمل و نقل تا فرودگاه هستند را تسهیل کند.

اگر مایل به بازگشت داوطلبانه از طریق هوایی هستید باید به دفتر اداره اتباع مربوطه مراجعه کرده، کارت امایش خود را تحویل دهید و برگه تردد موقت و معرفی نامه دریافت نمایید. سپس باید معرفی نامه و پاسپورت خود را برای گرفتن اجازه خروج به نیروهای انتظامی (فراجا) ببرید. قبل از تحویل کارت آمایش خود اکیدا توصیه می­شود که برای گرفتن مشاوره در مورد بازگشت داوطلبانه به کمیساریا مراجعه کنید.

کمک‌هزینه ها و محدودیت­های گمرکی

دولت ایران به همه افغانستانی­‌هایی که قصد بازگشت داوطلبانه دارند اجازه می‌دهد تا تجهیزات/ابزار حرفه ای و وسایل منزل خود را با معافیت گمرکی، در صورتی که ممنوع نباشند، همراه خود به افغانستان ببرند. برای حمل تجهیزات و ابزار حرفه ای از ایران به یک مجوز مخصوص نیاز دارید و برای اخذ این مجوز با دفتر اداره اتباع محلی خود تماس بگیرید.

هر خانواده مجاز است وسایل منزل خود را که به اندازه نیاز یک خانوار است حمل کند. هر وسیله ای بیش از نیاز یک خانوار شامل گمرک و مالیات شده و کمیساریا نمی‌تواند در این زمینه کمکی کند.

اگر می‌خواهید به اطلاعات بیشتری در مورد بازگشت داوطلبانه و وسایل مجاز و غیر مجاز دسترسی پیدا کنید می توانید به اعلامیه‌­های آنلاین در مورد بازگشت داوطلبانه در سایت کمیساریا ایران رجوع کنید:
https://www.unhcr.org/ir/.

افرادی که کارت آمایش یا هویت ندارند

کمیساریا برنامه ای برای بازگشت داوطلبانه افرادی که دارای کارت آمایش یا هویت نیستند، ندارد.

خدمات کمیساریا و شرکا رایگان هستند

کلیه خدمات کمیساریا و شرکا، از جمله مربوط به بازگشت داوطلبانه و ادغام مجدد، رایگان است.

شکایات

سوالات، شکایات و بازخوردها در صورت داشتن هر گونه سوال و بازخورد یا شکایت در مورد فعالیت های کمیساریا میتوانید به https://www.unhcr.org/igo-complaints.html گزارش کنید.

شکایات مربوط به کلاهبرداری، فساد، استثمار یا سوء استفاده (از جمله ماهیت جنسی) از کارکنان کمیساریا و/یا شرکا، مستقیماً به دفتر بازرس کل در مقر کمیساریا گزارش دهید:

ایمیل:  [email protected]

فرم شکایت آنلاین: https://www.unhcr.org/igo-complaints.html

آدرس پستی:سوییس ، ژنو ۱۲۰۲ ، خیابان مونبریلان شماره ۹۴ ، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان

همچنین می توانید شکایت کتبی را به صندوق شکایات در پذیرش دفاتر کمیساریا ارسال کنید. با شکایت شما با حساسیت برخورد می شود و کاملاً محرمانه نگه داشته می شود.

خط کمک بین سازمانی آواز (افغانستان):

شما می توانید سوالات یا شکایت و بازخوردهای خود را مستقیما از طریق شماره رایگان آواز افغانستان به اشتراک بگزارید . خط کمک آواز رایگان و محرمانه است. کسانی که با تلفن همراه از افغانستان تماس می گیرند، هفت روز هفته می توانند به آواز دسترسی داشته باشند. نمایندگان زن و مرد در دسترس هستند که می توانند به زبان های دری، پشتو، اردو، انگلیسی و نیز زبان های دیگر صحبت کنند.

شماره ۴۱۰ رایگان (فقط در افغانستان) و درهفت روز هفته قابل دسترس است.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت آواز افغانستان مراجعه نمایید: https://awaazaf.org

شکایات/ بازخوردها

علاوه بر خط کمک بین سازمانی آواز، شکایات/بازخورد را می توان از طریق دادخواست کتبی و در صندوق دفتر کمیساریا در کابل ارسال کرد.
لطفاً توجه داشته باشید که تمام اطلاعاتی که ارائه می‌کنید – از جمله نام، شماره تماس، آدرس و درخواست شما – محرمانه تلقی خواهد شد.