Test your knowledge about people who have been forced to flee their homes around the world. The quiz is based on the statistics and data from UNHCR’s latest Global Trends Report.
UNHCR: n vuosittaisen Global Trends -raportin tilastotiedot osoittavat, että lähes 79,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan. Tämä tarkoittaa, että pakkomuutto on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2010, jolloin luku oli vain 41 miljoonaa.
Vuoden 2020 lopussa: Syyria: 6,7 miljoonaa Venezuela: 4,0 miljoonaa Afganistan: 2,6 miljoonaa Etelä -Sudan: 2,2 miljoonaa Myanmar: 1,1 miljoonaa
Noin 73% pakolaisista asuu lähtömaansa naapurimaissa.
Turkki: 3.6 milljoonaa, Kolumbia: 1.8 milljoonaa, Pakistan: 1.4 milljoonaa Kehitysmaat vastaanottavat 85% maailman pakolaisista, ja maailman vähiten kehittyneet ja köyhimmät maat tarjoavat turvapaikan yli neljännekselle kaikista pakolaisista.
Keskimäärin yksi henkilö joutui pakenemaan joka kolmas sekunti joka päivä vuonna 2019, pakenemaan vainoa, konflikteja tai väkivaltaa jossain päin maailmaa.
Vuonna 2019 Saksa otti 1.1 miljoonaa pakolaista josta syyrialasta pakolaiset ja turvapaikanhakijat muodistivat suurmmat ryhmät (42%).
Yli 60-vuotiaiden kotiseudultaan siirtymään joutuneiden osuus (4 prosenttia) on paljon pienempi kuin maailman väestöstä (12 prosenttia) – tilasto, joka kertoo mittaamattomasta sydänsuruista, epätoivosta, uhrautumisesta ja rakkaista irti jäämisestä.
Arviolta 30–34 miljoonaa 79,5 miljoonasta pakkosiirtolaisista oli alle 18-vuotiaita lapsia. Monet ovat ilman huoltajaa ja erossa perheestään.
UNHCR:n vuotuisen Global Trends -raportin tiedot osoittavat, että vuoden 2019 lopussa ennennäkemättömät 79,5 miljoonaa ihmistä on joutunut siirtymään kotiseudultaan. Tämä tarkoittaa, että pakkosiirto vaikuttaa nyt yli yhteen prosenttiin ihmiskunnasta – jokaiseen 97 ihmiseen.
Kriisien ja siirtymien aikana lapset, ja nuoret ovat vaarassa hyväksikäyttöön ja pahoinpitelyyn, varsinkin kun ne ovat ilman huoltajaa tai erillään heidän perheeistä (näitä lapsia kutsutaan UASC). Vuonna 2019 UASC:iät jätti noin 25 000 uusia turvapaikkahakemuksia.
Vuoden 2019 lopussa yhteensä 135 miljoonaa ihmistä 55 maassa ja alueella koki akuuttia elintarviketurvaa, ja neljä viidestä pakkosiirtolaisuudesta joutuu näihin maihin.
Hallituksen tilastojen mukaan 26 maata hyväksyi vuoden aikana vain 107,800 pakolaista uudelleensijoittamista varten UNHCR:n avulla tai ilman. Viidettä vuotta peräkkäin syyrialaiset edustavat eniten uudelleensijoittamistarpeita (41 prosenttia), jota seuraavat etelä-sudanilaiset (9 prosenttia) ja kongolaiset (9 prosenttia).
Syyrialaiset jättivät viimeisen vuosikymmenen aikana eniten turvapaikkahakemuksia, lähes 1,4 miljoonaa uutta hakemusta eri puolilla maailmaa, puolet hakemuksista rekisteröitiin vuosina 2015 ja 2016.
Vuoden 2019 loppuun mennessä noin 4,5 miljoonaa venezuelalaista oli lähtenyt maastaan matkustaen pääasiassa muualle Latinalaiseen Amerikkaan ja Karibialle. Kyseessä on alueen lähihistorian suurin pakolaiskriisi – ja UNHCR arvioi, että suurin osa venezuelalaisista tarvitsee kansainvälistä suojelua.
5,6 miljoonaa siirtymään joutunutta ihmistä palasi alueilleen tai lähtömaihinsa, 5,3 miljoonaa maan sisällä siirtymään joutunutta henkilöä ja 317 200 pakolaista. On selvää, että paluuvauhti ei voi pysyä uuden pakkosiirron tempon tahdissa.
Share your Results:
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä