کمیساریا، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، از اعلامیه اخیر مقامات پاکستان جهت تسهیل تردد افراد و کالاها از طریق نقاط مرزی رسمی با افغانستان استقبال می کند. این مساله به دنبال گزارشهایی از اختلالات مرزی است که بر تجارت و جابجایی منظم جمعیت، از جمله غیرنظامیان افغانستانی که ممکن است به دنبال یافتن امنیت باشند، تأثیر گذاشته است.
این اختلالات باعث شده که بسیاری از افغانستانی ها از جمله زنان، کودکان و افرادی که به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارند، برای هفته ها در گذرگاه چمن-سپین بولدک بین دو کشور سرگردان بمانند. این مرز طی سه هفته گذشته بسته باقی مانده است.
این اقدامات جدید به کاهش نگرانی ها و خطرات ناشی از سوق یافتن بسیاری از افراد به سمت قاچاقچیان انسان می انجامد که در صورت بسته شدن گذرگاه های رسمی فرامرزی، عواقب مرگباری به دنبال خواهد داشت.
در سال جاری، نزدیک به ۷۰۰,۰۰۰ افغانستانی به دنبال مناقشات در داخل افغانستان بیجا شده اند و در مجموع حدود ۳.۵ میلیون نفر در سراسر این کشور به ناچار خانه های خود را ترک کرده اند. حدود ۱۵۰،۰۰۰ افغانستانی که پیشتر بیجا شده بودند نیز در سال ۲۰۲۱ به خانه های خود بازگشتند، اما وضعیت در داخل کشور همچنان وخیم است.
ایران و پاکستان به مدت بیش از چهار دهه میزبان حدود ۹۰ درصد از کل پناهندگان افغانستانی در سراسر جهان بوده اند. افزایش حمایت های بین المللی جهت تداوم حمایت از بیش از ۱.۴ میلیون پناهنده ثبت شده در پاکستان و نزدیک به ۸۰۰،۰۰۰ پناهنده در ایران، امری ضروری است. علاوه بر این، هر دو کشور میزبان جمعیت زیادی از افغانستانی های ثبت نشده هستند. کمیساریا از کشورهای همسایه افغانستان درخواست دارد که به گسترش حمایت از افرادی که به دنبال امنیت هستند ادامه دهند.
در داخل افغانستان، کمیساریا به ارائه کمک های بشردوستانه مورد نیاز به افغانستانی های بیجا شده ادامه می دهد. در سال جاری نزدیک به نیم میلیون نفر از کمک های کمیساریا شامل چادر، بسته سرپناه اضطراری، جیره غذایی، پتو، ست آشپزخانه، اجاق گاز، صفحه های خورشیدی، چراغهای خورشیدی، بسته های عایق بندی و پول نقد برای آسیب پذیرترین افراد و سایر اقلام کمکی بهره مند شده اند.
کمیساریا علاوه بر سه مرسوله هوایی که اخیرا در شهر ترمذ ازبکستان فرود آمده، درحال برنامه ریزی برای ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه بیشتر به افغانستان است.
همانگونه که ما پاسخ های بشردوستانه خود افزایش می دهیم، تامین منابع بیشتر در آستانه ماه های سخت زمستان ضروری است. علاوه بر امداد اضطراری برای بیجا شدگان، کمیساریا در جوامعی که پناهندگان پیشین به آن بازگشته اند با سرمایه گذاری در زیرساخت ها از جمله آموزش، بهداشت، معیشت و سرپناه، به فعالیت خود ادامه می دهد.
کمیساریا از جامعه جهانی درخواست میکند که کمک های مالی خود را به افغانستانی های بیجا شده بسیار آسیب پذیر در داخل و خارج از کشور، که برای گذراندن زمستان آینده به شدت نیازمند حمایت هستند، افزایش دهد.
Share on Facebook Share on Twitter