کمیساریا، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از کمک سخاوتمندانه 1.5 میلیون یورویی دولت فنلاند در حمایت از پناهندگان افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران استقبال میکند. فنلاند یکی از حامیان جهانی ثابتقدم کمیساریا است.
در ایران، این حمایت مالی ویژه به کمیساریا به منظور فراهمسازی حمایتهای مراقبتهای بهداشتی، آموزشی و معیشتی به آسیبپذیرترین افراد تحت حمایت در کشور با هماهنگی با همتای دولتی خود، اداره کل امور اتباع اتباع و مهاجرین خارجی ، کمک خواهد کرد.
کمک فنلاند همچنین به کمیساریا کمک میکند تا اقلام ضروری امدادرسانی، بستههای بهداشتی و چادر را در امتداد مناطق مرزی آماده کند تا به افغانستانیهایی که به تازگی از درگیری و تبعیض در کشور خود گریختهاند، کمک کند. تنها در سال 2021 میلادی، کمیساریا بطور مستقیم از ورود حدود 18،000 افغانستانی که بتازگی با استفاده از مسیرهای غیررسمی به ایران آمدهاند مطلع شده، اگرچه تعداد کل افراد واردشده به کشور به احتمال زیاد بیشتر خواهد بود. از ابتدای سال، بیش از 660،000 فرد فقط در داخل خود افغانستان بیجا شدهاند.
ایوو فریسن، نماینده کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در ایران گفت: «بیثباتی و عدمقطعیت مستمر در افغانستان باعث شده است که بسیاری از افغانستانیها به کشورهای همسایه مانند ایران بگریزند. کمیساریا از مشارکت مالی فنلاند که موجب تقویت پاسخگویی بشردوستانه در ایران میشود قدردانی می کند، ؛ این حمایت فراهم ساختن کمکهای نجاتبخش بشردوستانه برای کمک به افراد نیازمند، از جمله پناهندگان جدیدالورود افغانستانی را ممکن میسازد.»
جناب آقای کاری کاهیلوتو، سفیر عالیقدر فنلاند در ایران گفت: «فنلاند از فعالیت و اقدام ارزشمند کمیساریا در این شرایط دشوار و به سرعت در حال دگرگونی قدردانی میکند.»
حمایت فنلاند از ایران در برهه زمانی حساسی صورت گرفت و مثال بارز روحیه تقسیم بار مسئولیت، همکاری بینالمللی و همبستگی با وضعیت جاری پناهندگان افغانستان است. این اقدام مطابق با پیمان جهانی پناهندگان است که هدف آن حصول اطمینان از دسترسی کشورهای میزبان پناهندگان به حمایتهای جامعه بینالمللی است و تائیدی است بر اینکه راهحل پایدار برای وضعیت پناهندگان بدون همکاری بینالمللی به دست نمیآید.
وضعیت بیجاشدگان افغانستانی طولانیترین و از نظر مقیاس بزرگ ترین در رتبه سوم جهان است. در شرایطی که وضعیت افغانستان همچنان متزلزل است، حمایت مداوم بینالمللی از برنامههای کمیساریا در سال 2022 میلادی و پس از آن، برای حصول اطمینان از حمایت اضطراری کافی برای افراد جدیدالورود، همچنین برای کمک به افغانستانیهای تحت حمایت کمیساریا که از قبل در ایران بودهاند مورد نیاز خواهد بود.
Share on Facebook Share on Twitter