پس از ثبت نام در اداره ی مهاجرت استانی که در آن اقامت دارید، شما باید مدارک شناسایی (کیملیک) خود را از طریق مقامات ترک دریافت کنید. (لطفا به خاطر داشته باشید که طریقه ی ثبت نام و گرفتن کارت شناسایی ممکن است از استانی به استان دیگر متفاوت باشد و این بستگی به تعداد درخواست کنندگان در هر استان و ظرفیت موجود در هر اداره ی امور مهاجرت استان دارد (PDMM).
بعنوان شخص ثبت نام شده (تا زمانی که تحت پوشش حمایت بین الملل و دارنده ی شماره شناسایی هستید که با ۹۹ شروع می شود) شما واجد شرایط برای دسترسی داشتن به حمایت مقامات ترک در شهری که ثبت نام شده اید، هستید.
با در دست داشتن مدرک شناسایی خود همانند شهروندان ترک حق استفاده از بیمه ی درمانی عمومی که توسط موسسه ی تامین اجتماعی فراهم شده است را دارا هستید. این بدین معنی می باشد که شما قادر هستید به تمامی خدماتی که توسط مرکز بهداشت ترکیه فراهم میشود دسترسی داشته باشید. شامل مرکز حمایت از خانواده، بیمارستان های دولتی و بیمارستان های دانشگاهی.
همچنین شما می توانید با رجوع به مرکز سلامت عمومی (Toplum SAGLIGI Merkezi) در ترکیه در استان محل اقامتتان از خدمات بهداشتی اولیه رایگان بهره مند شوید. مگر اینکه بصورت رسمی به دیگر موسسات سلامتی دولتی رجوع کنید، در غیر اینصورت شما نیازمند پرداخت هزینه در بیمارستان های خصوصی و کلنیک های دولتی هستید.
اگر شما ثبت نام مقامات ترک نشده باشید، تنها خدمات اورژانشی بیمارستان ها برای شما بصورت مجانی موجود و قابل دسترسی خواهد بود. در این مورد، ممکن است همچنین به بیمارستان ها و کلنیک های خصوصی رجوع کنید، اگر چه خودتان باید هزینه ها را پرداخت کنید.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و شرکای اجرائی آن همچنین با افراد دارای وضعیت پزشکی جدی مشاوره و مساعدت خواهند کرد. در زیر می توانید به اطلاعات چگونگی تماس دسترسی داشته باشید.
داروها
اشخاص متقاضی حمایت بین الملل و دارای مدرک شناسایی ذینفع( با شماره شناسایی که با ۹۹ شروع می شود) دارای شرایط یکسان با شهروندان ترک، تحت حمایت بیمه سلامت عمومی فراهم شده از طرف مرکز امنیت اجتماعی هستند. این شامل مقررات مربوط به دارو نیز می باشد.
به عنوان متقاضی دریافت حمایت بین الملل با مدرک شناسایی ذینفع ، شما می توانید با نسخه ی پزشکی خود به هر داروخانه ای مراجعه کرده و داروها یی که توسط دکتر تجویز شده است را دریافت نمایید. داروها در ترکیه بطور کلی مجانی نیستند و مرکز امنیت اجتماعی قادر به پرداخت داروهای وارداتی نمی باشد. همانند شهروندان ترک، شما نیز باید 20% از قیمت کل داروها را بعنوان هزینه کارمزد پرداخت کنید.
اگر شما مبتلا به بیماری مزمنی مانند دیابت، فشار خون بالا، یا آسم هستید که نیازمند به استفاده ی منظم از دارو می باشید، می توانید به بیمارستان های دولتی مراجعه کرده و درخواست گزارش پزشکی کنید. با تسلیم گزارش پزشکی خود به داروخانه، ممکن است از پرداخت کارمزد معاف شوید.
کمک های روانشناسی
شما می توانید به کلنیک بهداشت اولیه یا بیمارستان عمومی رجوع کنید تا مورد حمایت روانشناسانه و روانپزشکانه در استان محل اقامت خود قرار بگیرید. شما می توانید از بیمارستان های دولتی درخواست ملاقات برای روانشناس کنید. اگر بیمارستان بخش اعصاب و روان نداشت یا دکتر در دسترس نبود، بنابراین شما باید به بیمارستان دیگری در شهر دیگر مراجعه کنید. این کمک و درمان برای شما بعنوان متقاضی حمایت بین الملل یا ذینفع از طریق بیمه سلامت عمومی ارائه خواهد شد.
برای کمک های روانشناختی شما همچنین می توانید به مرکز خدمات اجتماعی (SSK) تحت هماهنگی اداره استانی خانواده و سیاست های اجتماعی (PDoFSP) مراجعه کنید. بسیار مهم است که در نظر داشته باشید که همه ی ادارات استانی خانواده و سیاست های اجتماعی (PDoFSP) دسترسی به مترجم ندارند.
شرکای اجرایی کمسیاریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در شهر محل اقامت شما ممکن است روانشناس داشته باشند، کسی که می تواند شما را مورد حمایت روانشناسانه قرار دهد. آنها همچنین ممکن است که مترجم در اختیار شما قرار دهند تا بتوانید به خدمات دولتی دسترسی داشته باشید. لطفا با کمسیاریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و شرکای اجرایی آن که در شهر محل اقامت شما حضور دارند مشاوره کنید و درباره خدماتی که آنها ارائه می دهند اطلاع پیدا کنید.
مترجم برای بیمارستان
اگر شما نیاز به یک مترجم برای برقراری ارتباط با کارکنان بیمارستان دارید ، ممکن است قادر باشید از شرکای اجرایی کمسیاریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در استان محل اقامتتان درخواست کمک بکنید. متاسفانه، بدلیل حجم کار و خدمات روزانه فراهم شده توسط شرکای اجرایی، ممکن است برای مدت کوتاه یا برای هر متقاضی بطور جداگانه مترجم وجود نداشته باشد. همچنین بعضی از بیمارستان ها ممکن هست که مترجم داشته باشند.
برای دسترسی به اطلاعات بیشتر درباره مترجم ها در بیمارستان ها، می توانید با خط مشاوره خط مشاوره کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، (68 48 444) تماس برقرار کنید. شما همچنین میتوانید به آدرس [email protected] ایمیل بفرستید.