تشریک مساعی نیروهای سازمان بهداشت جهانی و آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد جهت بهبود خدمات بهداشتی برای پناهندگان، بیجاشدگان و افراد بدون تابعیت
سازمان بهداشت جهانی و آژانس پناهندگان سازمان ملل (کمیساریا) ، امروز تفاهمنامۀ جدیدی جهت تقویت و پیشبرد خدمات بهداشت عمومی برای میلیونها بیجا شده اجباری در سراسر جهان به امضاء رساندند.
این تفاهمنامه، نسخۀ به روز رسانی شده تفاهمنامۀ سال 1997 با دامنهای گستردهتر بین این دو سازمان است. هدف اصلی در سال جاری، پشتیبانی از تلاشهایی است که جهت حمایت از 70 میلیون جمعیتی انجام میشوند که به دلیل شیوع بیماری کوید 19 به اجبار بیجا شدهاند. حدود 26 میلیون نفر از این افراد را پناهندگان تشکیل میدهند که 80% آنان در کشورهایی با درآمد کم و متوسط با نظامهاس بهداشتی ضعیف پناه یافته اند. 40 میلیون نفر دیگر را هم بیجاشدگان داخلی تشکیل میدهند که آنان نیز نیازمند کمک و حمایت هستند.
بیش از 20 سال است که کمیساریا و سازمان بهداشت جهانی در جهت حفاظت از بهداشت آسیبپذیرترین جمعیتهای جهان همکاری داشتهاند. این دو سازمان در جهت ارایه خدمات بهداشتی به پناهندگان در هر منطقه – از زمان آغاز یک بحران و در طول شرایط پناهندگی بلند مدت و همواره در جهت ترویج شمول پناهندگان و افراد بدون تابعیت در برنامههای بهداشت عمومی ملی کشورهای میزبان همکاری نمودهاند.
امروزه، این دو سازمان، در جهت کنترل شیوع بیماری کوید 19 و اطمینان از دسترسی بیجاشدگان اجباری به خدمات بهداشتی ضروری جهت حفاظت آنان در برابر بیماری کوید 19 و سایر چالشهای بهداشتی با یکدیگر همکاری مینمایند.
کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، فیلیپو گراندی گفت: «مشارکت بلند مدت کمیساریا با سازمان بهداشت جهانی در کنترل شیوع ویروس کرونا و سایر بحرانها حیاتی می باشد و روزانه سلامت میلیونها نفر از افرادی که به اجبار از وطن خود گریختهاند بهبود یافته و جانشان نجات مییابد. تقویت مشارکت قوی تر این دو سازمان، پناهندگان، پناهجویان، بیجاشدگان داخلی و افراد بدون تابعیت را به صورت مستقیم متنفع خواهد ساخت. این مشارکت باعث بهبود پاسخگویی به بحرانها شده و منابع هر دو سازمان برای ایجاد راهحلهای بهداشت عمومی در سراسر جهان مورد استفادۀ بهینه قرار خواهند گرفت.»
دکتر تدروس آدهانوم گیبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، گفت: «اصل همبستگی و هدف خدمت به مردم آسیبپذیر، مبنای کاری هر دو سازمان است. هر دو سازمان نسبت به تعهد خود جهت حمایت از بهداشت عموم مردمی که به اجبار از خانههای خود رانده شدهاند و جهت تضمین دسترسی آنان به خدمات بهداشتی در زمان و مکان مورد نیاز، در کنار هم ایستادهاند. این ویروس همه گیر جاری، بر اهمیت ضرورت همکاری با یکدیگر جهت پیشبرد هرچه بیشتر این اهداف تأکید دارد.»
روز پنجشنبه، هنگام امضای این تفاهمنامه، آژانس پناهندگان سازمان ملل همچنین به صندوق همبستگی در پاسخگویی به کوید 19 ملحق شد. این صندوق، مورخ 23 اسفند ماه 1398 تأسیس و تا کنون 214 میلیون دلار بودجه تأمین کرده است. این صندوق، که اولین نهاد از این نوع است، برای افراد، شرکتها و سازمانها در سراسر جهان این فرصت را فراهم مینماید تا بتوانند منابعی را مستقیما به پاسخگویی جهانی، به رهبری سازمان بهداشت جهانی، اختصاص دهند تا در جهت پیشگیری، تشخیص و پاسخگویی کوید 19 به کشورها یاری رسانند.
منابع تخصیصی 10 میلیون دلاری از سوی صندوق همبستگی در پاسخگویی این امکان را برای کمیساریا فراهم خواهد نمود تا نیازهای ضروری مانند اطلاعرسانی از خطرات و مشارکت جوامع در فرایندهای بهداشتی؛ تأمین تجهیزات بهداشتی و پزشکی ایجاد واحدهای ایزولاسیون در کشورهایی مانند اردن، کنیا، لبنان، جنوب سودان و اوگاندا را تأمین نماید. این منابع همچنین از اقدامات مبتکرانه پاسخ گوئی جهانی حمایت خواهد کرد.
گراندی گفت: «با و همکاری پیوستن به صندوق همبستگی به پاسخگویی، کمیساریا میتواند با سازمان بهداشت جهانی همکاری نموده و تضمین نمایند که آمادگی، پیشگیری و اقدامات در جهت پاسخگویی به مسائل بهداشت عمومی مرتبط با کوید 19 مکفی بوده و کمکهای لازم در اختیار پناهندگان، بیجاشدگان و جوامع میزبان آنان قرار میگیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با پانیذ زمانیان تماس حاصل نمایید:
[email protected] | 00982189349114
Share on Facebook Share on Twitter