پس از این که درخواست پناهندگی کردم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

گام اول: ثبت‌نام کامل در اداره خدمات پناهندگی

از شما دعوت  به عمل خواهد آمد که درخواست‌تان را شخصاً به یکی از اداره‌های منطقه‌ای پناهندگی یا واحدها ارائه نمایید. شما همچنین می‌توانید درخواست پناهندگی برای اعضای دیگر خانواده‌تان، چنانچه با شما در یونان بوده و نیز مایل به این کار می‌باشند را ارائه نمایید.

برای ارائه درخواست پناهندگی‌تان، شما از حق همیاری یک مترجم شفاهی که توسط مقامات فراهم شده است برخوردار می‌باشید.

هنگام  ارائه درخواست‌تان، شما می‌بایستی با راستگویی کامل به تمامی سوالات کارمند اداره خدمات پناهندگی که از شما پرسیده می‌شود پاسخ دهید. ارائه مدارک و شواهد کذب یا بیان ادعاهای نادرست می‌تواند اثر منفی بر روی قضاوت در پرونده‌تان داشته باشد.

در زمان ارائه درخواست‌تان برای حفاظت بین‌المللی، از شما و خانواده‌تان عکس گرفته خواهد شد. از افراد بالای ۱۴ سال در خانواده‌تان نیز اثرانگشت گرفته خواهد شد. اثر انگشت‌تان وارد پایگاه مرکزی داده‌های اروپا EURODAC خواهد شد و چنانچه شرایط برآورده شوند، درخواست‌تان ممکن است توسط یک کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا بررسی گردد (بخش Dublin III را در زیر ملاحظه نمایید)

جوازهای سفر (گذرنامه) و هر مدرک دیگری که در اختیارتان بوده و مربوط به بررسی پرونده‌تان، تایید هویت شما و اعضای خانواده‌تان، کشور مبدأ و همچنین وضعیت خانوادگی‌تان باشد را باید به  اداره خدمات پناهندگی ارائه نمایید.

اداره خدمات پناهندگی تاریخی را برای بررسی مصاحبه‌تان تعیین نموده و کارت‌ پناهجویی (ثبت‌نام کامل) به شما داده خواهد شد. تاریخ قرارملاقات مصاحبه‌تان و نیز تاریخ اعتبار کارت بر روی کارت‌ پناهجویی‌تان چاپ خواهد شد. برای تمدید کارت‌تان و پیش از منقضی شدن آن، شما باید در روز بررسی پرونده‌تان حضوراً به اداره پناهندگی بروید وگرنه بررسی پرونده‌تان به وقفه خورده و کارت‌تان دیگر معتبر نخواهد بود.

گام دوم: مصاحبه با اداره خدمات پناهندگی

در تاریخ مصاحبه  با جزئیات می‌بایستی به اداره پناهندگی بروید. در طول این مصاحبه، کارمند اداره خدمات پناهندگی از شما سوالاتی درباره اطلاعاتی که در درخواست‌تان ذکر شده است، شامل اطلاعات هویت‌تان، چگونه آمدن‌تان به یونان، دلایل ترک کشور مبدأتان، یا کشوری که پیش از این در آن ساکن بودید، و دلایلی که چرا نمی‌توانید و یا نمی‌خواهید که به آن کشور بازگردید خواهد پرسید. در طول مصاحبه، می‌توانید هر مدرک دیگری که لازم می‌دانید را نیز ارائه نمایید. اداره خدمات پناهندگی می‌تواند تصمیم بگیرد که چنانچه مدارکی برای تصمیم‌گیری‌شان نیاز داشته باشند را نزدشان نگه دارد و رسید امضاء شده‌ای را برای هر مدرک ارائه شده‌ای به شما خواهد داد.

خواهشمندیم توجه داشته باشید که چنانچه  پس از ۲۰ مارس ۲۰۱۶  وارد جزیره‌های یونان شدید، روندها متفاوت خواهند بود. بسته به ملیت‌تان، اداره خدمات پناهندگی یونان در جزیره‌ها ممکن است که، در برخی از پرونده‌ها، ابتدا امن بودن کشور ترکیه را برایتان بررسی نماید. چنانچه تصمیمی مبنی بر اینکه می‌توانید روند پناهندگی‌تان را در یونان ادامه بدهید دریافت کردید، اداره خدمات پناهندگی یونان دلایل ترک کشورتان و اینکه آیا می‌توانید به آنجا بازگردید را بررسی خواهد کرد. در این مورد، شما به روند معمول پناهندگی ارجاع داده خواهید شد.

چنانچه قربانی شکنجه، تجاوز یا هر عمل خشونت آمیز جدی هستید می‌بایستی به مقامات پناهندگی اطلاع دهید. همچنین اگر باردار هستید، بیماری جدی و یا معلولیتی دارید می‌بایستی به مقامات اطلاع دهید.

شما می‌توانید درخواست نمایید که با سازمان UNHCR یا هر سازمان دیگری که حمایت‌های حقوقی، پزشکی یا روانشناسی ارائه می‌کنند ارتباط برقرار کنید. شما می‌توانید همراه با یک وکیل یا مشاوری دیگر (متخصص حقوقی، پزشک، روانشناس یا مددکار اجتماعی) در مصاحبه حضور پیدا کنید.

در طول روند بررسی، شما حق درخواست حمایت یک وکیل یا مشاوری دیگر به انتخاب خودتان را دارید.

اگر می‌خواهید، ممکن است فرصت کوتاهی به شما داده شود تا برای مصاحبه آماده شده و برای دریافت حمایت در طول روند بررسی، با یک وکیل یا مشاوری دیگر مشورت نمایید.

اگر زن هستید، می‌توانید درخواست کنید که در صورت دسترس، مصاحبه‌تان با یک کارمند خانم اداره خدمات پناهندگی و یک مترجم خانم انجام گردد. در هر صورت، شما می‌توانید درخواست کنید که مامور مصاحبه و مترجم‌ شفاهی‌تان از هر جنسیتی با انتخاب خودتان باشد، ولی برای این درخواست باید دلیل جدی داشته باشید. درخواست شما توسط اداره خدمات پناهندگی ارزیابی خواهد شد.

اگر به خاطر مشکل زبان نمی‌توانید با کارمند اداره خدمات پناهندگی ارتباط برقرار نمایید، یک مترجم شفاهی در مصاحبه حضور خواهد داشت.

هرچیزی که در هنگام مصاحبه بگویید محرمانه می‌ماند. این مطالب در اختیار کسانی که شما را تحت تعقیب قرار داده‌اند گذاشته نخواهد شد، اما ممکن است به مقامات یونانی داده شود.

می‌توانید برای اطلاعات بیشتر وبسایت اداره خدمات پناهندگی را ملاحظه فرمایید.

گام سوم: مقامات یونانی در مورد درخواست شما تصمیم می‌گیرند

معمولاً پس از این مصاحبه دوم است که اداره خدمات پناهندگی تصمیم خواهد گرفت که آیا به شما وضعیت پناهندگی یا پناهندگی اجتماعی اعطا، و یا پرونده شما را رد کند.

خواهشمندیم توجه داشته باشید که چنانچه  پس از ۲۰ مارس ۲۰۱۶  وارد جزیره‌های یونان شدید، روندها متفاوت خواهند بود و بسته به ملیت‌تان، اداره خدمات پناهندگی یونان در جزیره‌ها ممکن است که، در برخی از پرونده‌ها، ابتدا امن بودن کشور ترکیه را برایتان بررسی نماید. چنانچه تصمیمی مبنی بر اینکه می‌توانید روند پناهندگی‌تان را در یونان ادامه بدهید دریافت کردید، به روند معمول پناهندگی برای مصاحبه دومی با اداره خدمات پناهندگی یونان ارجاع داده خواهید شد، جایی که دلایل ترک کشورتان و اینکه چرا شما نمی‌توانید به آنجا بازگردید را بررسی خواهد کرد.  پس از این مصاحبه دوم است که اداره خدمات پناهندگی تصمیم خواهد گرفت که به شما وضعیت پناهندگی یا پناهندگی اجتماعی اعطا کند، یا پرونده شما را رد کند.

زمانی که برای تمدید کارت‌تان به اداره پناهندگی می‌روید، چنانچه تصمیمی درباره درخواست‌تان صادر شده باشد آن را به شما تحویل خواهند داد.

اداره خدمات پناهندگی تصمیم را با کمک مترجم شفاهی به زبانی که شما متوجه می‌شوید به آگاهی‌تان خواهد رساند.

چنانچه آدرس یا شماره تلفن‌تان را عوض کرده‌اید، می‌بایستی فوراً به اداره خدمات پناهندگی اطلاع دهید.

در مدتی که پرونده شما در جریان است، در صورت تمایل می‌توانید از درخواست‌تان صرف‌نظر نمایید. در چنین موردی، پرونده شما بررسی نخواهد شد و اجازه ماندن در یونان را نخواهید داشت و چنانچه اجازه اقامت دیگری ندارید باید یونان را ترک نمایید.

چنانچه اداره خدمات پناهندگی پرونده شما را رد کند، شما حق درخواست تجدید نظر دارید (درخواست از کشور برای تجدید‌ نظر در پرونده شما). برای کمک به شما در تجدید نظر و مرحله بازبینی پرونده‌تان، شما حق استفاده از کمک‌های حقوقی رایگان را دارید. آخرین مهلت برای درخواست تجدیدنظر، در تصمیم اداره خدمات پناهندگی ذکر خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر درباره روند تجدید نظر می‌توانید به وبسایت اداره خدمات پناهندگی مراجعه نمایید.

چنانچه درخواست تجدیدنظرتان دوباره رد شود، حق دارید به دادگاه بروید. یک وکیل می‌تواند در درک کردن جزییات و حقوق این روند شما را یاری نماید. چنانچه تصمیم نهایی مبنی بر رد شدن درخواست‌تان را دریافت نمودید ، ممکن است که به کشور خودتان یا به کشوری که از آنجا به یونان وارد شدید بازگرداننده شوید.