Mojtaba drømmer om å finne en kur mot kreft.
Mojtaba var 13 år da han flyktet fra Taliban.
Mojtaba, 22: “Reisen til Europa var veldig hard. Jeg var bare 13 den gangen. Jeg mistet storebroren min på veien. Han druknet under overfarten fra Tyrkia til Hellas. Etter det måtte jeg klare meg selv. Det vanskeligste var at jeg ikke visste hvem jeg kunne stole på. Men jeg var heldig. I Østerrike fant jeg en familie som tok seg av meg, og som gjør det fremdeles. Og nå går jeg på universitetet og studerer molekylærbiologi.
“Det var ikke plass til vitenskap i barndommen min. Jeg hjalp foreldrene mine på markene i Ghazni-provinsen. Vi var omringet av Taliban. Som medlemmer av Hazara-minoriteten var vi alltid i fare. Det var som å være i fengsel. Vi kunne ikke bevege oss fritt, og før eller senere ville vi bli angrepet. Europa var vårt eneste håp om trygghet.”
“Min afghanske familie er sammen med meg nå, og drømmen min om å forske på kreft er i ferd med å gå i oppfyllelse. Jeg vil gjerne reise utenlands for å ta doktorgraden, kanskje til Skottland, for de har dyktige hjernespesialister der. Jeg er fast bestemt på å sloss mot kreft.”
Mojtaba Tavakoli hadde bare grunnskoleutdanning da han flyktet fra Taliban i Afghanistan i en alder av 13 år. Nå er han 22, studerer molekylærbiologi ved det medisinske universitetet i Wien og satser på en fremtid innen kreftforskning. Tavakoli-familien, som tilhører den undertrykte Hazara-minoriteten i Afghanistan, sendte i 2006 sine to sønner til Europa for å få dem unna Taliban. Etter at storebroren Morteza 18 år gammel druknet i Egeerhavet, fortsatte Mojtaba reisen alene. I Østerrike fant han omsorg og støtte hos et østerriksk par, Marion Weigi og Bernhard Wimmer.
Da han fikk innvilget asyl i Østerrike, kunne Mojtaba hente til seg den afghanske familien sin. En annen av brødrene, Mustafa, døde 12 år gammel av kreft i Wien i 2014. Mojtabas motivasjon er de personlige tapene og omsorgen til dem som har støttet ham.
“Jeg har sett ting som dobbelt så gamle mennesker ikke har sett”, sier han. “Dette er bakgrunnen for at jeg gjør mitt beste for å bruke de mulighetene jeg har fått, og for å gjøre familien min stolt.”
Vis din solidaritet #WithRefugees Signer oppropet vårt i dag.
Følg med på hva som skjer – Følg oss på:
More stories
Baw Meh flyktet fra vold i Myanmar.
Baw Meh drømmer om en bedre fremtid for barnebarna.
Carmen flyktet fra volden i Colombia
Gjennom arbeidet sitt ønsker Carmen å være en inspirator for andre kvinner
Solaf flyktet fra krigen i Syria.
Solaf er glad i idrett og drømmer om å bo i Amerika.