Carmen pakeni Kolumbiasta tyttärensä kanssa väkivaltaisuuksien vuoksi
Hän toivoo innoittavansa muita naisia työllään
Carmen Perea, 41: ”Nimeni on Carmen Perea. Olen syntynyt Buenaventurassa, Kolumbiassa. Tällä hetkellä asun Ecuadorissa. Teen kenkiä naisille. Lähdin maastani, koska siellä oli väkivaltaista. Minun oli paettava, kun he olivat tappaneet veljeni. Siellä oli liian vaarallista. En olisi voinut kasvattaa tyttäriäni niin väkivaltaisessa paikassa.
Tulin Ecuadoriin 10 vuotta sitten. Osallistuin pakolaisten integrointikampanjaan täällä, ja minusta tuli #SmileWeAreIntegrating-kampanjan puhenainen. Tämän yhteistyön ansiosta pääsin tapaamaan kuuluisaa ecuadorilaista kenkäsuunnittelijaa Ile Mirandaa. Yhdessä loimme gladiaattorisandaalin, jonka nimeksi tuli ”She loved me”> by Ile. Nimi viittaa tavallisten naisten ponnisteluihin elämänlaatunsa parantamiseksi. Olemme sitä mieltä, että jos välitämme itsestämme ja uskomme itseemme, voimme parantaa oman elämämme lisäksi myös lastemme elämää.”
“Ecuadorin asukkaat ja hallitus ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Tämä on ollut kehittymisen ja mahdollisuuksien kannalta hyvä kokemus pienelle perheelleni.”
Carmen uskoo, että hänen kenkänsä symboloivat naisten päivittäistä ponnistelua. Kengät edustavat tyyliä ja rohkeutta. Carmen ompelee gladiaattorisandaaleita mielellään kokoon. Sandaalit ovat tulosta Carmenin yhteistyöstä ecuadorilaisen kenkäsuunnittelijan Ile Mirandan kanssa.
Carmen Perea pakeni Ecuadoriin vuonna 2006, kun hänen veljensä oli murhattu. Tämä traaginen tapahtuma sai Carmenin lähtemään kotikaupungistaan Buenaventurasta aseellisen väkivallan keskeltä. Kolumbiassa on toiseksi eniten maansisäisiä pakolaisia koko maailmassa, arviolta 6,5 miljoonaa ihmistä. Ensimmäisellä sijalla on Syyria.
Buenaventurassa on kärsitty väkivaltaisuuksista ja konflikteista yli viiden vuosikymmenen ajan. Tässä teollisessa satamakaupungissa on erittäin paljon väkivaltaa, ja ihmiset joutuvat lähtemään kodeistaan pakoon laittomien aseistettujen ryhmien taisteluita. Nämä ryhmät valitsevat usein uhreikseen naisia sekä harjoittavat kidutusta, raiskauksia ja kostomurhia vallan välineinä. Noin 200 000 kolumbialaispakolaista on saapunut Ecuadoriin vuoden 2000 jälkeen.
Carmenin pyrki väsymättä integroitumaan ecuadorilaiseen yhteiskuntaan. Se tuotti tulosta, ja hän pystyi perustamaan pienen naisten jalkineita valmistavan yrityksen.
Osoita solidaarisuutesi hashtagilla #WithRefugees ja allekirjoita vetoomuksemme – Allekirjoita.
Seuraa tilannetta – Seuraa meitä:
More stories
Baw Meh pakeni Myanmarin väkivaltaisuuksia.
Hän haaveilee paremmasta tulevaisuudesta
Mojtaba oli 13-vuotias, kun hän pakeni Talebania.
Hän haaveilee keksivänsä parannuskeinon syöpään
Solaf pakeni Syyrian sotaa perheensä kanssa
Hän rakastaa urheilua ja haaveilee elämästä Amerikassa